maart 26, 2023

Full Body Stretching & Relaxation

Houd je hele lichaam flexibel met de full body stretching & Relaxation, een stretchroutine en ontspanningsroutine voor het hele lichaam. Flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van het lichaam. Flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van een gezonde conditie. Het is niet goed om strakke spieren te hebben. Dit komt omdat ze de bewegingsvrijheid beperken en meer kans hebben op stramheid, spanningen en spierpijnen. Om onze spieren soepel te houden, moeten we ze regelmatig tot hun volledige lengte strekken. Voor de meeste mensen is dit niet iets dat gebeurt tijdens de normale dagelijkse activiteiten. Veel mensen hebben zelfs banen waarin ze helemaal niet veel bewegen, of waarbij ze dezelfde spieren gebruiken bij repetitieve bewegingen. Regelmatig strekken zal daarom helpen voorkomen dat de spieren strak worden en dat er problemen ontstaan.

Optimaal bewegen is afhankelijk van de flexibiliteit van het lichaam. Belangrijk is dus het op lengte brengen en houden van de spiergroepen. Rekoefeningen kan helpen de flexibiliteit te vergroten, het herstel te bevorderen, blessures te voor komen en het kan helpen om te ontspannen. Bij rekken is het doel de spieren en/of pezen langer te maken. Bij strekken gaat het er om ze te ontspannen. Omdat de oefeningen altijd als een eenheid worden uitgevoerd gebruiken we hier ook rekken en strekken samen.

Warming-up en Cooling-down bij wandelen - Outdoors met Patrick
Pin on Brainstorm room

Fascia fitness, specifieke stretching

Belangrijk bij rekoefeningen is het onderdeel dat Fascie wordt genoemd. Fascia bestaat uit vezels van collageen. Deze vezels worden aangemaakt door fibroblasten. De vezels van een fascie liggen meestal in lagen, die elkaar onder een hoek van 60 tot 70° kruisen. Bij de drie lagen indeling onderscheidt men: onderhuidse fascie, diepliggende fascie en verbindende fascie.

  • De onderhuidse fascie heeft als functie het vasthouden van lichaamsvet en water, en het geeft doorgang aan zenuwen en bloedvaten. In sommige delen van het lichaam omvat het spieren die de beweging van de huid toelaten.
  • De diepe fascie ligt dieper in het lichaam dan de onderhuidse fascie. Het maakt beweging van spieren mogelijk, en, net als bij de onderhuidse fascie, geeft het doorgang aan zenuwen en bloedvaten. Op sommige plaatsen in het lichaam verzorgt het bevestiging voor spieren en vangt het in enige mate schokken op.
  • De verbindende fascie ligt tussen de diepliggende fascie en de membranen die rond de lichaamsholten liggen. Het overbrugt de mogelijke ruimte tussen de diepe fascie en de membranen, het geeft flexibiliteit en maakt beweging van de interne organen mogelijk.
Part 2 ; Fascia in Movement – The Performance Zone

Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Dit bindweefsel dient als oorsprong van spiervezels, voor het uitbreiden van het tractieveld van een bepaalde spier, voor het bij elkaar houden van een groep structuren en voor het afsluiten van bepaalde ruimten.

Unlock Your Hips, Tight Lower Back, and Shoulders With This Ease-to-Master Full  Body Daily Stretching Routine

Bij Budo-San Sports is de Full Body Stretching & Relaxation voor iedereen toegankelijk. Full body stretching & Relaxation is een lichaamsgerichte training waar geen gebruikt wordt gemaakt van extra fysieke inspanning. Wij helpen u de flexibiliteit van uw lichaam te vergroten waardoor u ontspannen kan bewegen en mentale rust krijgt.

INTERESSE: 0627012769