januari 5, 2023

Vechtsport voor kinderen

Jissenkai kickboxing

Jissenkai kickboxing is een full contact vechtsport. Deze vechtsport maakt het geschikt voor kinderen. Kinderen leren sportief met elkaar te wedijveren, leren actief de technische vaardigheden en bouwen een sterke weerbaarheid. Tevens houden de kinderen aan de strikte gedragsregels en fatsoen. Full contact karate – kickboxing is dynamisch, technisch, leuk en voor iedereen toegankelijk.

Shorin ryu karate

Shorin ryu karate voor de jeugd, het leren en toepassen van goed uitvoeren van karatestoten en -trappen. Daarvoor heb je de juiste behendigheid, lenigheid, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en coordinatie nodig. Shorin ryu karate is dynamisch, snel en geeft inzicht in de tegenstander en is regelmatig oefenen met een tegenstander belangrijk. In de trainingen worden diverse materialen gebruikt zoals stootkussens, pads, stootzak en de vechtsport-spelvormen maakt het karate een leuke bewegingsactiviteit.

Okinawa kobudo

De wapensystemen van de Okinawaanse vechtkunsten worden ‘Okinawa Kobudo’ genoemd. Deze vorm van vechtkunst is helemaal aangepast aan de doelgroep jeugd.

Shorin ryu karate en Okinawa Kobudo wordt gezien als twee kanten van dezelfde munt, waar de een de ander complimenteert. Er is nog veel onbekendheid over het Okinawa Kobudo en wat het inhoudt. Budo-San Sports heeft het in zijn aanbod opgenomen met als doel het Okinawa Kobudo te stimuleren. 

Waarom wij het Okinawa Kobudo – ‘wapentraining’ – aan kinderen vanaf 8 jaar geven lees je hieronder.

1:   verbetering van de motorische vaardigheden

– Kobudo is een fantastische manier om iemands focus en motoriek aan te scherpen als het in de juiste omgeving wordt beoefend. Eerst en vooral is het lichaam zich onmiddellijk bewust van de handen wanneer het iets vasthoudt (zoals een karatewapen). Leerlingen wordt verteld dat ze op verschillende manieren met het wapen moeten omgaan. Om dit te kunnen doen, moet de leerling zijn gedachten concentreren op wat zijn handen doen. De handen worden beperkt in hun bewegingen terwijl ze het wapen vastgrijpen, wat de onrust aanzienlijk vermindert.

2: Bevordert de focus

Kobudo bevordert de focus omdat iedereen in de klas de instructies van de instructeur MOET volgen om dat wapen te behouden en voor de veiligheid van de groep. Meer dan bij welke andere klas dan ook vereist de wapenklas dat alle ogen op de leraar gericht zijn.

Wapentraining is om een ​​andere reden gunstig voor het verbeteren van de focus: Tegenwoordig kan het een uitdaging zijn om een ​​kind zijn videogames te laten neerleggen. Kinderen zullen de kans grijpen om te leren hoe ze ‘echte’ wapens moeten gebruiken als ze de kans krijgen.

3: leert verantwoordelijkheid.

Alle leerlingen leren de verantwoordelijkheid te nemen voor hun kobudo-training. Ze moeten uiterst serieus zijn, en ze moeten graag de verantwoordelijkheid en volwassenheid aanvaarden die het gebruik van een wapen met zich meebrengt in ruil voor de mogelijkheid om te oefenen.

De reden om een kind Kobudo-lessen te laten volgen, is omdat het nieuw en anders is en dat het nergens anders in de omgeving in zijn geheel wordt aangeboden. Het biedt een uitstekende stimulans om de vechtkunst te beoefenen en te studeren.

Misverstanden over Kobudo-training: het gaat over geweld.

Natuurlijk begrijpen we dat er destructieve overtuigingen en achtergronden zitten bij sommige van deze gebruikte items, maar deze worden niet aan kinderen geleerd.

Okinawa Kobudo

Het doel voor de kinderen is om het materiaal te beheersen en de eigen fysieke lichaam onder controle brengen. De oorspronkelijke gebruik is niet de bedoeling. Kobudo verbetert de coördinatie van lichaam en geest, wat essentieel is voor de ontwikkeling van de persoon.

Als het Okinawa Kobudo jouw interesse heeft bel dan onderstaande nummer.

Interesse of informatie: 06.27012769