januari 5, 2023

Vechtsport voor kinderen

Jissenkai shinkarate

Jissenkai shinkarate is een full contact vechtsport dat het uiterste uit je fysieke kwaliteiten haalt. Kinderen leren sportief met elkaar te wedijveren. Kinderen leren actief te trainen in de vaardigheden van het full contact karate en thaiboxing. Tevens vergroten kinderen de eigen conditie, leren ze strikte gedragsregels en vergroten de zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. Jissenkai shinkarate is dynamisch, technisch en leuk.

Shorin ryu karate – Sportkarate

Sportkarate is het toepassen van het goed uitvoeren van karatestoten en trappen, met daarvoor de juiste behendigheid, lenigheid, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en effectiviteit. Sportkarate is juist dynamisch, snel en geeft inzicht in de tegenstander. Sportkarate is actief in uitvoering. Regelmatig oefenen met een tegenstander, met materialen zoals stootkussens/pads, stootzak en karate-spelvormen maakt sportkarate een leuke bewegingsactiviteit. Sportkarate is onderdeel van het traditioneel karate. Sportkarate is een training dat geen verplichtingen geeft om wedstrijden te doen. Na verloop van tijd kan een sportkarate beoefenaar er zelf voor kiezen om zicht te richten op de wedstrijden (kata – kumite) of het traditioneel shorin ryu karate-do. Een traditionele vorm van Okinawa karate.

Okinawa kobudo jeugd

De wapensystemen van de Okinawaanse vechtkunsten worden ‘Okinawa Kobudo’ genoemd. Deze vorm van vechtkunst is helemaal aangepast aan de doelgroep.

Shorin ryu karate en Okinawa kobudo wordt gezien als twee kanten van dezelfde munt, waarbij de een de ander complimenteerde.

Veel mensen weten nog niet wat het Okinawa kobudo inhoudt en daarom willen wij als Budo-San Sports het Okinawa Kobudo in onze trainingsrooster opnemen. 

Waarom wij het Okinawa Kobudo – ‘wapentraining’ – willen leren aan kinderen vanaf 8 jaar lees je hieronder.

1:   verbetering van de motorische vaardigheden

– Kobudo is een fantastische manier om iemands focus en motoriek aan te scherpen als het in de juiste omgeving wordt beoefend. Eerst en vooral is het lichaam zich onmiddellijk bewust van de handen wanneer het iets vasthoudt (zoals een karatewapen). Leerlingen wordt verteld dat ze op verschillende manieren met het wapen moeten omgaan. Om dit te kunnen doen, moet de leerling zijn gedachten concentreren op wat zijn handen doen. De handen worden beperkt in hun bewegingen terwijl ze het wapen vastgrijpen, wat de onrust aanzienlijk vermindert.

2: Bevordert de focus

Kobudo bevordert de focus omdat iedereen in de klas de instructies van de instructeur MOET volgen om dat wapen te behouden en voor de veiligheid van de groep. Meer dan bij welke andere klas dan ook vereist de wapenklas dat alle ogen op de leraar gericht zijn.

Wapentraining is om een ​​andere reden gunstig voor het verbeteren van de focus: Tegenwoordig kan het een uitdaging zijn om een ​​kind zijn videogames te laten neerleggen. Kinderen zullen de kans grijpen om te leren hoe ze ‘echte’ wapens moeten gebruiken als ze de kans krijgen.

3: leert verantwoordelijkheid.

Alle leerlingen leren de verantwoordelijkheid te nemen voor hun kobudo-training. Ze moeten uiterst serieus zijn, en ze moeten graag de verantwoordelijkheid en volwassenheid aanvaarden die het gebruik van een wapen met zich meebrengt in ruil voor de mogelijkheid om te oefenen.

De reden om een kind Kobudo-lessen te laten volgen, is omdat het nieuw en anders is en dat het nergens anders in de omgeving in zijn geheel wordt aangeboden. Het biedt een uitstekende stimulans om de vechtkunst te beoefenen en te studeren.

Misverstanden over Kobudo-training: het gaat over geweld.

Natuurlijk begrijpen we dat er destructieve overtuigingen en achtergronden zitten bij sommige van deze gebruikte items, maar deze worden niet aan kinderen geleerd.

Okinawa Kobudo

Het doel van de kinderen is om een ​​object te beheersen, in dit voorbeeld een vechtsportwapen, en hun fysieke zelf te domineren, niet om het te gebruiken voor de oorspronkelijke bedoeling. Kobudo verbetert de coördinatie van lichaam en geest, wat essentieel is in de huidige samenleving.

Als het Okinawa Kobudo jouw interesse heeft bel dan onderstaande nummer.

Interesse of informatie: 06.27012769