maart 11, 2021

Karate-do Educatie & Onderwijs

Karate-do Educatie & Onderwijs (KEO-Project).

Het Karate-do Educatie & Onderwijs is een initiatief van Budo-San Sports uit Almere-Haven en ontwikkeld door Sensei Frans van Leeuwen (Sportdocent CIOS / ALO, Vechtsportdocent, 5de Dan Okinawa karate, maatschappelijke sportcoach). Het initiatief omvat het verzorgen van educatieve karatelessen aan basisscholen, voortgezet onderwijs en middelbaar onderwijs. Het KEO-project heeft als doel het promoten van de pure karaktervorming van het Okinawa karate.

Okinawa karate is de pure authentieke vorm van zelfbescherming en -verdediging. Okinawa karate is afkomstig en geboren, Birthplace of karate, in Okinawa, Japan. Hedendaags wordt karate gezien als een sport, een sport waar winnen, wie de beste is, voorop staat Japans karate heeft op dit moment een Olympisch status gekregen en is karate een sport geworden. De veelzijdigheid van het Okinawa karate, traditioneel als sport, wordt ingezet om het sportkarate te promoten. Dit verschijnsel is juist het tegenovergestelde van het Okinawa karate, dat juist de karaktervorming als uitgangspunt heeft nl: vreedzaamheid (niet krijgszuchtig), persoonlijke vorming en groei, sociaal-emotionele ontwikkeling en maatschappelijk betrokkenheid.

Het Okinawa karate is van grotere waarde dan alleen het sportkarate, hoewel sportkarate wel een invalshoek is voor het Okinawa karate. Okinawa karate is een schatkist voor het leven, een hulpmiddel voor de ontwikkeling van de opgroeiende jeugd. De schatkist kan open gaan voor het ontwikkelen van de eigen: levensvisie, levenshouding, lichaamshouding, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, fysieke gezondheid, algehele conditie (lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, balans), motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect, zelfbeheersing en nog veel meer. Om de bovenstaande redenen is de schatkist, een levensweg (DO), en uitermate geschikt voor de opgroeiende jeugd! Karate-do Educatie & Onderwijs biedt alle leerlingen van de basisscholen de mogelijkheid om de schatkist te ontdekken.

Karate-do Educatie & Onderwijs wordt gegeven door Sensei Frans van Leeuwen (Sportdocent CIOS / ALO, Vechtsportdocent, 5de Dan Okinawa karate, maatschappelijke sportcoach).

Informatie KEO-project bel dan: 06.27012769