maart 11, 2021

Karate-do Educatie & Onderwijs

Karate-do Educatie & Onderwijs (KEO-Project).

Het Karate-do Educatie & Onderwijs is een initiatief van Sensei Frans van Leeuwen (Sportdocent CIOS / ALO, Vechtsportdocent, 5de Dan Okinawa karate, maatschappelijke sportcoach Life Goals). Het initiatief omvat het verzorgen van educatieve karatelessen aan basisscholen, voortgezet onderwijs en middelbaar onderwijs. Het KEO-project heeft als doel het inzetten van het opvoedkundige karakter van het Okinawa karate-do voor de jeugdigen.

Okinawa karate-do is de pure authentieke vorm van zelfbescherming en -verdediging afkomstig uit Okinawa. Hedendaags wordt karate gezien als een sport, een sport waar het om goud, silver en brons gaat, wie de beste is. Karate is een sport geworden met een Olympisch status, waarbij de veelzijdigheid van het karate-do ingezet wordt als sportkarate. Dit verschijnsel is juist het tegenovergestelde van wat het Okinawa karate-do voor ogen heeft nl vreedzaamheid (niet krijgszuchtig), persoonlijke karaktervorming en sociaal-emotionele ontwikkeling en maatschappelijk betrokkenheid. Opvoedkundig is het Okinawa karate-do van grote waarde, een schatkist voor het leven, voor de opgroeiende jeugd. De schatkist kan open gaan voor het ontwikkelen van de eigen: levensvisie, levenshouding, lichaamshouding, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, fysieke gezondheid, algehele conditie (lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, balans), motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect, zelfbeheersing en nog veel meer. Om deze redenen is de schatkist, een levenskist, uitermate geschikt voor de opgroeiende jeugd! Karate-do Educatie & Onderwijs biedt scholen de mogelijkheid om de schatkist te gebruiken om kinderen psycho-fysiek weerbaarder te maken.

Karate-do Educatie & Onderwijs wordt gegeven door Sensei Frans van Leeuwen (Sportdocent CIOS / ALO, Vechtsportdocent, 5de Dan Okinawa karate, maatschappelijke sportcoach Life Goals).

Informatie KEO-project bel dan: 06.27012769