maart 11, 2021

Karate-do Educatie & Onderwijs

Karate-do Educatie & Onderwijs (KEO-Project).

Het Karate-do Educatie & Onderwijs is een initiatief van Budo-San Sports, een Japanse Dojo uit Almere-Haven. Het initiatief omvat educatief school-karate voor basisschool leerlingen. Het KEO-project heeft als doel het promoten van de vormingswaarde van het Okinawa karate-do, het authentieke beoefening van pure traditioneel karate-do voor zelfontwikkeling en persoonlijke bescherming. Okinawa karate-do is afkomstig en geboren, Birthplace of karate, op Okinawa, Japan.

Hedendaags wordt karate gezien als een sport, een sport waar winnen, wie de beste is, en verliezen voorop staat. In het Okinawa karate-do staat de volgende uitgangspunten centraal: vreedzaamheid (niet krijgszuchtig, zelfbeheersing, agressie regulatie), persoonlijke vorming en groei (zelfbewustzijn, talent ontwikkeling, sociale vaardigheden, fysieke gezondheid, mentale gezondheid en discipline) en maatschappelijk betrokkenheid.

Het Okinawa karate-do is van grotere waarde voor elke ontwikkelingsfase van een kind of volwassen persoon en is een schatkist, een hulpmiddel voor de mens (bijv: opgroeiende jeugd). De schatkist kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van de eigen: levensvisie, levenshouding, lichaamshouding, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, fysieke gezondheid, algehele conditie (lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, balans), motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect, zelfbeheersing en nog veel meer. Om bovenstaande redenen is de schatkist, een levensweg (DO), geschikt voor zelfontwikkeling.

Karate-do Educatie & Onderwijs biedt alle leerlingen van de basisscholen de mogelijkheid om de schatkist te ontdekken.

Karate-do Educatie & Onderwijs wordt gegeven door Sensei Frans van Leeuwen, 5de Dan Okinawa karate-do & kobudo, Sportdocent CIOS / ALO en Maatschappelijke sportcoach).

Informatie KEO-project bel dan: 06.27012769