januari 12, 2021

Budosport KidsWaarom vechtsporten voor kinderen?

Gratis proefles 06-2701 2769

Kinderen leren met een vechtsport sportief actief te bewegen. Sportief bewegen is van groot belang voor de mentale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Sportief bewegen is gezond en leuk. Kinderen leren negatief gedrag van frustratie, boosheid of opstandig gedrag, agressie om te zetten in positief gedrag zoals plezier beleven, overtollige energie kwijtraken / agressie beheersing, leren van elkaar en met elkaar, omgaan met winnen en verliezen en weerstanden overwinnen.

JISSENKAI KARATE: Full contact karate / kickboxing 8 jaar – 12 jaar

Full contact sportkarate / Japans kickboxing

Jissenkai karate is een moderne benadering van Japans kickboxing en full contact sportkarate. Kinderen leren op een sportieve manier actief met elkaar te sparren, elkaar met respect benaderen, leren met elkaar wedijveren (winnen en verliezen) en samen plezier te beleven aan het Jissenkai karate. De basistrainingen bestaat uit het aanleren van technieken uit het full contact sportkarate / Japans kickboxing (uitgevoerd met bokshandschoenen en beenbescherming), het conditioneel fysiek ontwikkelen en leren toepassen van de technieken in het sparren. Iedereen kan het Jissenkai karate aanleren. Onderling sparren is bij kinderen alleen toegestaan op het lichaam en niet op het hoofd, het sparren staat onder streng toezicht en begeleiding van de Sensei (leraar). Het Jissenkai karate is een praktische manier voor zelfverdediging en zelfontwikkeling.

Het examen wordt gedaan in een wit karatepak (met een witte band) en bokshandschoenen / beenbescherming. Twee keer per jaar zijn er examens voor de gradueringen.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769

VECHTSPELEN 4 jaar – 5 jaar (45 minuten) 

Leuke en speelse vormen van vechtspelen. Diverse vormen van stoeispelen en trefspelen en samen met plezier bewegen staat voorop. Wij stimuleren kinderen in hun bewegingsgedrag om actief te blijven. Spelplezier is het doel.

Meer informatie? Bel 06-270 12769

BUDO-MIX 6 jaar – 7 jaar / 8 jaar – 12 jaar

Budo-Mix is een mix-training, een kennismaking op vechtsporten. Op deze manier krijgen ze bewegingservaringen en op een leuke manier in beweging gezet. De 6 jarige en 7 jarige leren vallen en opstaan, rollen, leren stoten en traptechnieken, duwen en trekken, balans verstoren, actief stoeien, positieve gedragsbeïnvloeding door bewegen, leren omgaan met trainingsmateriaal. 8 jaar – 12 jaar maken kennis met de sporttechnische vaardigheden en conditietrainingen. Interesse bel dan onderstaande telefoon.

Meer informatie? Bel 06-270 12769