januari 12, 2021

Vechtsporten voor kinderen


Jeugdfonds sport & cultuur kan helpen bij de financiële ondersteuning wanneer blijkt dat jouw gezin niet beschikt over de financiële middelen om je kind te laten sporten.

Is Budocenter Budo-San Sports de juiste plek voor jouw kind neem dan contact met ons op: 06.27012769Vechtsporten voor kinderen?

LET OP BINNENKORT MEER INFORMATIE PURE ZELFVERDEDIGING VOOR KINDEREN.

Gratis proefles 06-2701 2769

Vechtsporten c.q. zelfverdedingssporten leert kinderen weerbaarder en zelfverzekerd te zijn tegen weerstanden van buitenaf. Kinderen leren om te gaan met winnen en verliezen, leren te wedijveren met elkaar en mentale weerstanden overwinnen. Met een vechtsport kan spanningen los gelaten worden. In de Dojo heerst rust, respect en gelijkheid. De Dojo is een veilige sportplek en een sociale plek voor iedereen.

OKINAWA SHORIN RYU KARATE ‘KYUDOKAN’

Jeugd Karate-do, 4 jaar – 7 jaar: Dinsdag 17:00 – 18:00

Jeugd Karate-do, 8 jaar – 12 jaar: Dinsdag 18:00 – 19:00

Jeugd Karate-do, 8 jaar -12 jaar: Zaterdag 10:00 – 11:00

LET OP: Nieuwe beginnersgroepen

Jeugd Karate-do 8 – 12 jaar: Woensdag 17:00 – 18:00

Jeugd Karate-do, 4 jaar – 7 jaar: Zaterdag 12:00 – 13:00

Jeugd Karate-do is er voor alle leeftijden. Jeugd Karate-do is gericht op het aanleren van het Okinawa shorin ryu karate-do ‘KYUDOKAN’ en het sportkarate (wedstrijdbeoefening).

Het accent ligt op de sportieve beoefening van het karate (sportkarate). Op een speelse manier leren kinderen ook de discipline en etiquette (beleefdheidsvormen en omgangsvormen) van het Okinawa karate, het sterken van het lichaam, leren opkomen voor jezelf, leren jezelf te bescherming en het beheersen of overwinnen van eigen vrees en onrust.

Interesse bel: 06,27012769

JISSENKAI SHIN-KARATE 8 jaar – 12 jaar (full contact karate / kickboxing)

maandag / woensdag 18:00 – 19:00, 8 jaar – 12 jaar

Jissenkai shin-karate is een full contact karate-stijl wat op het kickboksen lijkt maar in zijn uitvoering een traditionele uitvoering kent. In de basistraining leren kinderen op een sportieve manier de technieken van het full contact karate en Japans kickboksen. In de Budocenter is tijdens het training verplicht om een eigen clubtenue (karatebroek + t’shirt) met eigen logo te dragen. Tevens eigen bokshandschoenen en been-en voetbescherming aanschaven i.v.m. hygiëne. Bij het dragen van het tenue is een band een eis. Jissenkai shin-karate is gericht op het beleven op het sportplezier in het full contact karate en kickboksen. Jissenkai shin-karate is een karatestijl waar discipline en etiquette (beleefdheidsvormen en omgangsvormen) de aandacht heeft tijdens de training. Iedereen kan het Jissenkai shin-karate (full contact karate / kickboxing) leren en beoefenen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is isamu-shin-karate-kanji-borduring-i-marine-blauw-i.png

Twee keer per jaar wordt een karate-examen afgenomen en kan de leerling zijn vaardigheden demonstreren en een hogere kyu-graad / kleur band behalen. Verplicht is een witte karatepak (met band) en de juiste trainingsmateriaal (bokshandschoenen / been-en voetbescherming).

Aandachtpunten Kickboxing 8 jaar – 12 jaar

  • Slaan op het hoofd is niet toegestaan.;
  • De training omvat zaktraining, techniektraining op de pads, trapkussen en tegen elkaar (technieken doornemen met elkaar);
  • Alle trainingen staan onder strenge toezicht;
  • Alleen met de juiste adequate bescherming kan er getraind worden;
  • Strikte toepassing van de Budo-etiquette en omgangsvormen;
  • Het vergroten en sterker maken van de mentale en fysieke weerbaarheid en agressie-regulatie;
  • Er wordt geen onderscheid of voorkeur gemaakt, iedereen kan en mag meedoen;
  • Kickboxing is een onderdeel van het (full contact karate) Jissenkai shin-karate waar de mogelijkheid is om zwarte band te worden.

Aanmelden: 06:27012769

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is FB_IMG_1640365836491-209x300.png