januari 12, 2021

Budosport Kids

Waarom vechtsporten voor kinderen?

Gratis proefles 06-2701 2769

Kinderen leren een vechtsport omdat het leuk is. Een vechtsport leren is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind. Kinderen leren negatief gedrag (frustratie, boosheid en opstandig gedrag / agressie) om te zetten in een positief gevoel (ontspanning, rust en veiligheid). Met een vechtsport kan kinderen de overtollige energie kwijtraken en daardoor ontspannen. Tijdens de lessen leren kinderen met elkaar en van elkaar, leren ze weerstanden te overwinnen en plezier te beleven. In de Dojo gaan de kinderen met respect met elkaar om en biedt de Dojo een veilige sportplek voor het kind.

OKINAWA SHORIN RYU KARATE

Jeugd Karate-do groep: 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar.

Jeugd Karate-do groep: 8 jaar – 12 jaar

DOJO Report】Shorin-Ryu Kenshikai Sohombu DOJO | Visit Karate Okinawa – by  Ageshio Japan
Jeugd Karate-do

Okinawa shorin ryu karate is een originele oude karatestijl uit Okinawa, Japan. Origineel en pure okinawa karate is niet gebaseerd op de visie dat sport heet. Traditioneel en puur karate is gebaseerd op levenslang blijven trainen en zelfontwikkeling (zelfperfectie, zelfontwikkeling en zelfinzicht). Voor kinderen ligt het accent op de speelse vorming en actief leren van het Okinawa karate. Op een speelse manier leren omgaan met discipline (gedragsregels, respect, vriendelijkheid, verantwoordelijkheid en behulpzaam zijn voor de omgeving) fysieke vermogen, sociale interactie en faalangsten overwinnen.

De beoefening wordt gedaan in een karatepak (dogi) met een witte band of de bijhorende kleurband.

Interesse bel: 06,27012769

OKINAWA KOBUDO

JEUGD KOBUDO (Bojutsu – Saijutsu – Tonfajutsu): 8 jaar – 12 jaar

Okinawa kobudō verwijst naar de wapensystemen van de Okinawa vechtkunsten. In de Budo-San Sports leren kinderen omgaan en sportief gebruik van drie trainingswapens. De trainingswapens zijn de Bo (zes voet staf), Sai (driepuntige wapenstok), Tonfa (handvatknuppel).  In de Jeugd Kobudo wordt alleen de Bo, Sai en Tonfa getraind.

World Budo Confedration
Links Tonfa, midden Bo en rechts Sai

JISSENKAI KARATE

Kickboxing / Full contact karate 8 jaar – 12 jaar

Combinatie training van kickboxing en full contact karate

Jissenkai karate is een combinatie van kickboxing en full contact karate. Kinderen leren op een sportieve manier actief met elkaar om te gaan, leren met respect elkaar te benaderen, leren actief te wedijveren (winnen en verliezen) en plezier te beleven in het Jissenkai karate. De basistraining is het aanleren van technieken uit het full contact karate en kickboxing, uitgevoerd met bokshandschoenen en beenbescherming. Jissenkai karate is ook een zelfverdedigingssysteem waardoor kinderen zich weerbaarder voelen. Iedereen kan het Jissenkai karate leren. Onderling sparren is alleen toegestaan onder strenge toezicht van de leraar (Sensei) en niet toegestaan op het hoofd.

Twee keer per jaar is praktijk examen voor het behalen van de kyu-graad (kleur band) en wordt gedaan in een wit karatepak (met een witte band) met bokshandschoenen / beenbescherming.

Meer informatie? Bel 06-2701 2769

VECHTSPELEN 4 jaar – 5 jaar (45 minuten) 

Leuke en speelse vormen van vechtspelen. Diverse vormen van stoeispelen (judo, worstelen) en trefspelen (kickboxing, karate) leert kinderen weerbaarder te worden en plezier te beleven in het sporten. Wij stimuleren kinderen in hun bewegingsgedrag en spelplezier.

Meer informatie? Bel 06-270 12769

STOEISPELEN 6 jaar – 7 jaar

Stoeispelen zijn speelse vormen uit het judo en worstelen. Stoeispelen is een mooie manier om bewegingservaringen op te doen en stimuleert kinderen actief te bewegen. De 6 jarige en 7 jarige leren vallen en opstaan, rollen en tuimelen, leren duwen en trekken, samen balans verstoren, actief stoeien, positieve gedragsbeïnvloeding door stoeien, leren omgaan met elkaar en trainingsmateriaal. Interesse bel dan onderstaande telefoon.

Meer informatie? Bel 06-270 12769