mei 23, 2019

Japans kickboxing

Japans kickboxing is gecreëerd door de Japanse bokspromotor Osamu Noguchi en Tatsuo Yamada (Karatebeoefenaar). Het was de eerste vechtsport die in 1966 de naam “Kickboxing” aannam . De sport staat nu bekend als Japans kickboxing. In het Japans kickboxing wordt alle vechttechnieken van handen, ellebogen, knieën, benen en het ‘clinchen’ = vastpakken geleerd. Ook het trainen met de juiste mindset en het sterken van de persoonlijke weerbaarheid krijgt veel aandacht.

Het Japans kickboxing wordt in de Budo-San Sports in een kleine groep getraind. Wil je meedoen bel dan onderste telefoonnummer.


GESCHIEDENIS KICKBOXING IN JAPAN.

Op 20 december 1959 vond een Muay Thai wedstrijd plaats onder Thaise vringvechters plaats in Tokyo Asakusa in Japan. Tatsuo Yamada, die “Nihon Kempo Karate-do” oprichtte, was erg geïnteresseerd in Muay Thai-kickboxing omdat hij karatewedstrijden wilde uitvoeren met volledige contactregels, aangezien karatebeoefenaars elkaar rechtstreeks niet mochten raken in karatewedstrijden. In die tijd was het ondenkbaar om elkaar opzettelijk te raken in het Japans karate (niet te verwarren met het Okinawa karate dat gebaseerd is op zelfverdediging en niet op de wedstrijdsport). Hij had zijn plan al in november 1959 aangekondigd onder de naam “Karateboksen voor de moderne tijd”. Het is nog niet bekend of er Thaise trainers zijn uitgenodigd door Yamada, maar het is duidelijk dat Yamada de enige karateka was die echt geïnteresseerd was in Muay Thai. Yamada nodigde een Thaise vechter, die de kampioen was in het Muay Thai, en voorheen de sparringpartner van zijn zoon Kan Yamada, en begon intensief Muay Thai te studeren. Op een gegeven moment werd de Thaise vechter overgenomen door Osamu Noguchi, die een promotor van boksen was en ook geïnteresseerd was in Muay Thai. De foto van de Thaise vechter stond op het tijdschrift “The Primer of Nihon Kempo Karate-do, the first number” dat werd uitgegeven door Yamada.

Er waren “Karate vs. Muay Thai-gevechten” op 12 februari 1963. De drie karatevechters waren van de Oyama Dojo (later bekend onder de naam Kyokushin) en gingen naar het Lumpinee Boxing Stadium in Thailand, en vochten tegen drie Muay Thai-vechters. De namen van de drie Oyama Dojo karate-vechters waren Tadashi Nakamura (oprichten World Seido Karate Organization), Kenji Kurosaki (oprichter Mejiro Gym, Shin Kakuto Jutsu) en Akio Fujihira (ook bekend als Noboru Osawa). Japan won met 2-1: Tadashi Nakamura en Akio Fujihira schakelden beide tegenstanders uit met een stoot, terwijl Kenji Kurosaki met een elleboog werd uitgeschakeld. Opgemerkt moet worden dat de enige Japanse verliezer Kenji Kurosaki, ook bekend als karateleraar in Nederland, was en toen een Oyama Dojo (Kyokushin) karateleraar in plaats van een wedstrijdvechter en tijdelijk werd hij aangewezen als vervanger aangewezen voor de afwezige gekozen vechter. In Nederland is Kenji Kurosaki ook bekend als de eerste kyokushin-leraar en later de kickbox-leraar (Shin Kakuto Jutsu) in zijn Mejiro Gym, de stijl dat later met goedkeuring is overgenomen door Jan Plas Sensei.

Noguchi studeerde Muay Thai en ontwikkelde het japans kickboksen, die meer regels absorbeerde en overnam dan technieken van Muay Thai. De Japanse Kickboxing Association, het eerste sanctieorgaan voor kickboksen, werd in 1966 opgericht door Osamu Noguchi. Toen werd het eerste kickboksevenement gehouden in Osaka, 11 april 1966. Tatsu Yamada stierf in 1967, maar zijn dojo veranderde zijn naam in Suginami Gym en bleef kickboksers sturen om het kickboksen te ondersteunen. Kickboksen nam een ​​hoge vlucht en werd populair in Japan toen het op tv werd uitgezonden. In 1970 werd kickboksen drie keer per week uitgezonden in Japan op drie verschillende kanalen. De hoofdpartijen bevatten regelmatig gevechten tussen Japanse (kickboxers) en Thaise (muay thai) boksers. Tadashi Sawamura was een bijzonder populaire vroege kickbokser. In 1971 werd de All Japan Kickboxing Association (AJKA) opgericht, die ongeveer 700 kickboksers registreerde. De eerste AJKA-commissaris was Shintaro Ishihara, de oude gouverneur van Tokio. Kampioenen waren in elke gewichtsklasse van vlieggewicht tot middengewicht. Lange tijd kickbokser Noboru Osawa won de AJKA titel, die hij jarenlang hield. Raymond Edler, een Amerikaanse universiteitsstudent die studeerde aan de Sophia University in Tokio, begon met kickboksen en won de AJKC-titel in het middengewicht in 1972; hij was de eerste niet-Thai die officieel werd gerangschikt in de sport van Thai Boxing, toen Rajadamnern hem in 1972 als nr. 3 in de middengewicht divisie. Edler verdedigde de All Japan-titel meerdere keren en gaf deze op. Andere populaire kampioenen waren Toshio Fujiwara, zijn trainer Kenji Kurosaki, en Mitsuo Shima. Het meest opvallende was dat Fujiwara de eerste niet-Thaise was die een officiële Thai Boxing-titel won, toen hij in 1978 zijn Thaise tegenstander versloeg in het Rajadamnern Stadium en de lichtgewichtkampioenschappen won.
Japans kickboxing wordt populair op tv toen K-1 in 1993 werd opgericht. In 1993, toen Kazuyoshi Ishii (oprichter van Seidokaikan karate) K-1 produceerde onder speciale kickboksregels (Geen elleboog- en nekworstelen) in 1993, werd kickboksen weer beroemd en veel beoefend. Op dat moment is het Nederlands kickboksen erg sterk aanwezig in de wedstrijden. Met de diverse Nederlandse kampioenen wordt K1 meerdere titels gewonnen en  kickboxing wordt erg populair in Nederland en kent nu  vele beoefenaars.

Het kickboxing bij Budo-San Sports kent twee vormen: Japans kickboxing / Muay Thai en Cardio-kickboxing.


Komt kijken of vraag een gratis proefles aan.

Informatie: 06.27012769