mei 23, 2019

Kickboxing

MAANDAG / WOENSDAG:   

Kickboxing 

Budo-San Sports geeft kickboxing voor iedereen. Wij doen geen wedstrijden en trainen alleen op de technieken, conditie, stootzak, trapkussen en pads. Wil jij op deze manier trainen doe dan met ons mee.

18:00 jeugd 8 jaar t/m 12 jaar: techniektraining op de pads  
19:00 jongeren 13 jaar t/m 17 jaar: techniektraining op de pads 
20:00 volwassenen 18 jaar+: Zaktraining / techniektraining op de pads

Komt kijken of vraag een gratis proefles aan.

Informatie: 06.27012769


GESCHIEDENIS KICKBOXING IN JAPAN.

Japans kickboxing is gecreëerd door de Japanse bokspromotor Osamu Noguchi en Tatsuo Yamada (karatebeoefenaar). Het was de eerste vechtsport die in 1966 de naam “Kickboxing” aannam. De sport staat nu bekend als het Japans kickboxing. Het Japans kickboxing is afgeleid van het Muay Thai uit Thailand. Muay thai is een ringsport van technieken van vuisten, ellebogen, knieën, benen, ‘clinchen’ = vastpakken om te gooien of knieën tegen het lichaam. Het trainen van de juiste mindset en het sterken van de mentale fysieke weerbaarheid vraagt veel aandacht.

Op 20 december 1959 vond een Muay Thai wedstrijd plaats in Tokyo Asakusa in Japan. Tatsuo Yamada, die “Nihon Kempo Karate-do” oprichtte, was erg geïnteresseerd in Muay Thai-kickboxing omdat hij karatewedstrijden wilde uitvoeren met volledige contactregels, in het Japans karate is rechtstreeks raken niet toegestaan. In die tijd was het ondenkbaar om elkaar opzettelijk te raken (niet te verwarren met het Okinawa karate). Hij had zijn plan al in november 1959 aangekondigd onder de naam “Karateboksen voor de moderne tijd”. Het is nog niet bekend of er Thaise trainers zijn uitgenodigd door Yamada, maar het is duidelijk dat Yamada de enige karateka was die echt geïnteresseerd was in Muay Thai. Yamada nodigde een Thaise vechter, die de kampioen was in het Muay Thai, en voorheen de sparringpartner van zijn zoon Kan Yamada, en begon intensief Muay Thai te studeren. Op een gegeven moment werd de Thaise vechter overgenomen door Osamu Noguchi, die een promotor van boksen was en ook geïnteresseerd was in Muay Thai. De foto van de Thaise vechter stond op het tijdschrift “The Primer of Nihon Kempo Karate-do, the first number” dat werd uitgegeven door Yamada.

Er waren “Karate vs. Muay Thai-gevechten” op 12 februari 1963. De drie karatevechters waren van de Oyama Dojo (later bekend onder de naam Kyokushin) en gingen naar het Lumpinee Boxing Stadium in Thailand, en vochten tegen drie Muay Thai-vechters. De namen van de drie Oyama Dojo karate-vechters waren Tadashi Nakamura (oprichter World Seido Karate Organization), Kenji Kurosaki (oprichter Mejiro Gym, Shin Kakuto Jutsu) en Akio Fujihira (ook bekend als Noboru Osawa). Japan won met 2-1: Tadashi Nakamura en Akio Fujihira schakelden beide tegenstanders uit met een stoot, terwijl Kenji Kurosaki met een elleboog werd uitgeschakeld. Opgemerkt moet worden dat de enige Japanse verliezer Kenji Kurosaki, ook bekend was als kyokushin karateleraar in Nederland, was toen een Oyama Dojo (Kyokushin) karateleraar in plaats van een wedstrijdvechter en tijdelijk werd hij aangewezen als vervanger aangewezen voor de afwezige gekozen vechter.

Noguchi studeerde Muay Thai en ontwikkelde het japans kickboksen, met meer regels en de technieken uit het Muay Thai. De Japanse Kickboxing Association, het eerste sanctieorgaan voor kickboksen, werd in 1966 opgericht door Osamu Noguchi. Toen werd het eerste kickboksevenement gehouden in Osaka, 11 april 1966. Tatsu Yamada stierf in 1967, zijn dojo veranderde zijn naam in Suginami Gym en bleef kickboksers sturen om het kickboksen te ondersteunen. Kickboksen nam een ​​hoge vlucht en werd populair in Japan toen het op tv werd uitgezonden. In 1970 werd kickboksen drie keer per week uitgezonden in Japan op drie verschillende kanalen. De hoofdpartijen bevatten regelmatig gevechten tussen Japanse (kickboxers) en Thaise (muay thai) boksers. Tadashi Sawamura was een bijzonder populaire vroege kickbokser. In 1971 werd de All Japan Kickboxing Association (AJKA) opgericht, die ongeveer 700 kickboksers registreerde met de eerste AJKA-commissaris Shintaro Ishihara, de oude gouverneur van Tokio. Kampioenen waren in elke gewichtsklasse van vlieggewicht tot middengewicht. Lange tijd kickbokser Noboru Osawa won de AJKA titel, die hij jarenlang hield. Raymond Edler, een Amerikaanse universiteitsstudent die studeerde aan de Sophia University in Tokio, begon met kickboksen en won de AJKC-titel in het middengewicht in 1972; hij was de eerste niet-Thai die officieel werd gerangschikt in de sport van Thai Boxing, toen Rajadamnern hem in 1972 als nr. 3 in de middengewicht divisie. Edler verdedigde de All Japan-titel meerdere keren en gaf deze op. Andere populaire kampioenen waren Toshio Fujiwara en Mitsuo Shima met als trainer Kenji Kurosaki. Het meest opvallende was dat Fujiwara de eerste niet-Thaise was die een officiële Thai Boxing-titel won, toen hij in 1978 zijn Thaise tegenstander versloeg in het Rajadamnern Stadium in het lichtgewichtkampioenschap. Japans kickboxing wordt populair op tv toen K-1 in 1993 werd opgericht. In 1993, toen Kazuyoshi Ishii (oprichter van Seidokaikan karate) K-1 produceerde onder speciale kickboksregels (Geen elleboog- en nekworstelen) in 1993, werd kickboksen weer beroemd en veel beoefend.

Vanuit het Japans kickboxing is het Nederlands kickboxing ontstaan. De kickboxing scholen van toen waren de CHAKURIKI stijl van Thom Harinck, en de MEJIRO GYM (Shin Kakuto Jutsu) van Shihan Jan Plas, die de naam heeft gekregen van zijn leraar Kurasaki. Deze leraren waren 25 jaar bepalend geweest voor de ontwikkeling van het ‘Dutch Kickboxing’.